Cestoviny z jedného hrnca

Loading...
(3.3 / 5)

Kým obvykle varíme cestoviny zvlášť a omáčku zvlášť, tentoraz si ukážeme recept, ako si to podstatne uľahčiť a vykúzliť pritom naozaj chutné a rýchle jedlo. Takéto cestoviny si zamilujete najmä v čase, kedy budete mať naozaj naponáhlo.

Budete potrebovať:

15 cherry paradajok

3 strúčiky cesnaku

1 čili paprička

1 cibuľa

300g špagiet alebo iných cestovín

1 vetvička čerstvej bazalky

4 PL olivového oleja

400ml vody

30g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Ako prvé umyte rajčiny a nakrájajte ich na polovičky, cesnak narežte na tenké plátky, to isté urobte s čili papričkou. Cibuľu si očistite a nakrájajte na polkrúžky. Vezmite si širokú panvicu a po celej šírke do nej dajte špagety. Ak nemáte takú širokú, špagety zlomte a prispôsobte priemeru panvice. Do špagiet pridajte cibuľu, cesnak, čili a cherry rajčiny. Zeleninu skúste umiestniť do bokov, nie priamo do stredu na špagety. Pridajte nasekanú bazalku a všetko zalejte olivovým olejom. Pridajte soľ a čierne korenie a všetko zalejte 400ml horúcej vody. Za 10 minút by malo byť všetko uvarené. Už počas varenia suroviny dôkladne zamiešajte. Cestoviny by mali vypiť všetku vodu, takže po uvarení už do nich len nastrúhajte syr, pridajte listy bazalky a prípadne dochuťte soľou a korením. Hotovo!

zdroj: sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x