Cestoviny s cviklovou omáčkou

Loading...
(3 / 5)

Kým neochutnáte, neuveríte. Tak to bolo v prípade týchto cestovín s cviklovou omáčkou. Áno, neznelo to veľmi lákavo, no presvedčila ma jednoduchosť receptu. Keď však človek ochutná, úplne zmení názor. Zemitá chuť cvikle, trošku pálivého čili a slaný balkánsky syr. Lepšiu kombináciu sme doma dlho neochutnali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aditi (@the_creative_vegetarian) on

Na cestoviny s cviklovou omáčkou budeme potrebovať:

  • predvarenú cviklu asi 500 gramov
  • čili podľa chuti (čerstvé alebo sušené)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 100 ml olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • syr feta

Postup:

  • Cestoviny si dáme klasicky variť na 7 minút do vriacej vody. Ja som použila penne, aby sa omáčka dostala aj do vnútra. Namiesto mixéru som použila smoothie maker, no pokojne mixujte aj v kuchynskom robote.
  • Predvarenú cviklu nakrájame na menšie kúsky, pridáme nakrájanú čili papričku, prípadne aj sušenú, cesnak, olej a trošku soli. Hmotu dobre rozmixujeme, aby bola úplne hladká.
  • Ochutnáme a ak je potrebné, ešte osolíme. Pridáme trošku citrónovej šťavy a omáčku si môžeme zohriať v hrnci. Potom už len pridáme cestoviny, premiešame a podávame posypané feta syrom. Naozaj výborná kombinácia chutí. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x