Kým neochutnáte, neuveríte. Tak to bolo v prípade týchto cestovín s cviklovou omáčkou. Áno, neznelo to veľmi lákavo, no presvedčila ma jednoduchosť receptu. Keď však človek ochutná, úplne zmení názor. Zemitá chuť cvikle, trošku pálivého čili a slaný balkánsky syr. Lepšiu kombináciu sme doma dlho neochutnali.
- predvarenú cviklu asi 500 gramov
- čili podľa chuti (čerstvé alebo sušené)
- 1 PL citrónovej šťavy
- 100 ml olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- syr feta
Postup:
- Cestoviny si dáme klasicky variť na 7 minút do vriacej vody. Ja som použila penne, aby sa omáčka dostala aj do vnútra. Namiesto mixéru som použila smoothie maker, no pokojne mixujte aj v kuchynskom robote.
- Predvarenú cviklu nakrájame na menšie kúsky, pridáme nakrájanú čili papričku, prípadne aj sušenú, cesnak, olej a trošku soli. Hmotu dobre rozmixujeme, aby bola úplne hladká.
- Ochutnáme a ak je potrebné, ešte osolíme. Pridáme trošku citrónovej šťavy a omáčku si môžeme zohriať v hrnci. Potom už len pridáme cestoviny, premiešame a podávame posypané feta syrom. Naozaj výborná kombinácia chutí. Dobrú chuť.
Lucia M.