Cesto na palacinky

Loading...
(5 / 5)

Chutnali ste už niekedy marocké palacinky? Ich rozdiel oproti klasickým palacinkám spočíva v tom, že sa pečú len z jednej strany. Sú mimoriadne vzdušné a jemné a zamiluje si ich fakticky každý maškrtník. V ústach sa budú len tak roztápať. Mňam!

Budete potrebovať:

650ml teplého mlieka

300g polohrubej múky

100g krupice

2 žĺtky

1 PL práškového cukru

½ ČL sušeného droždia

½ ČL prášku do pečiva

štipka soli

olej na opekanie

Postup prípravy:

V miske si zmiešajte všetky suché prísady, preosiatu múku, krupicu, cukor, droždie a prášok do pečiva. Premiešajte, pridajte žĺtky a zalejte mlieko, potom elektrickým šľahačom dobre vyšľahajte. Cesto zakryte a nechajte na teplom mieste odstáť asi 1 ½ hodiny. Cesto potom opatrne premiešajte a smažte palacinky na panvici s kvapkou oleja obvyklým spôsobom. Pečte ich na nižšom plameni, aby sa zospodu nespálili a sledujte, kedy bude cesto hotové a aj z vrchnej časti. Palacinky opekajte len z jednej strany, druhá musí ostať neopečená porézna. Hotovo! Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay,  sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x