Chutnali ste už niekedy marocké palacinky? Ich rozdiel oproti klasickým palacinkám spočíva v tom, že sa pečú len z jednej strany. Sú mimoriadne vzdušné a jemné a zamiluje si ich fakticky každý maškrtník. V ústach sa budú len tak roztápať. Mňam!
650ml teplého mlieka
300g polohrubej múky
100g krupice
2 žĺtky
1 PL práškového cukru
½ ČL sušeného droždia
½ ČL prášku do pečiva
štipka soli
olej na opekanie
V miske si zmiešajte všetky suché prísady, preosiatu múku, krupicu, cukor, droždie a prášok do pečiva. Premiešajte, pridajte žĺtky a zalejte mlieko, potom elektrickým šľahačom dobre vyšľahajte. Cesto zakryte a nechajte na teplom mieste odstáť asi 1 ½ hodiny. Cesto potom opatrne premiešajte a smažte palacinky na panvici s kvapkou oleja obvyklým spôsobom. Pečte ich na nižšom plameni, aby sa zospodu nespálili a sledujte, kedy bude cesto hotové a aj z vrchnej časti. Palacinky opekajte len z jednej strany, druhá musí ostať neopečená porézna. Hotovo! Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru (M)