Cesnakové langoše

(5 / 5)

Milovníci langošov pozor. Ak na ne máte už dlhšie chuť, dnes je ten deň, kedy by ste ich mali vyskúšať. Tento recept je z domácej kuchyne a nikdy nesklame. Na vrch už len kečup, syr a samozrejme cesnak. Chutia lepšie ako z jarmočného stánku a nemajú v sebe toľko oleja. Kto ich miluje rovnako ako my?

Na langoše budeme potrebovať:

  • 1 kg hladkej múky
  • 1 sušené droždie
  • 3 ČL soli
  • 3 PL cukru
  • vlažná voda od oka
  • olej
  • kečup
  • cesnak
  • strúhaný syr

Langoše si pripravíme nasledovne:

  • Jednotlivé suroviny si vymiešame v miske a pridávame vlažnú vodu od oka. Najlepšie je, keď je cesto vláčne, ani tekuté ani príliš hutné. Cesto prekryjeme utierkou a necháme podkysnúť. Môže aj trochu odstáť v chladničke, langošom to nevadí. Potom si povykrajujeme kruhy, ktoré trošku ponaťahujeme a osmažíme ich na panvici s olejom. Dajte si pozor, ten musí byť poriadne horúci.
  • Langoše dáme odkvapkať na papierový obrúsok a na vrch už len natrieme pretlačený cesnak, dáme kečup a syr a môžeme podávať. Skvelé je, že rovnaké cesto sa dá použiť aj na pizzu, len sa pečie v rúre pri vyššej teplote. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x