Milovníci langošov pozor. Ak na ne máte už dlhšie chuť, dnes je ten deň, kedy by ste ich mali vyskúšať. Tento recept je z domácej kuchyne a nikdy nesklame. Na vrch už len kečup, syr a samozrejme cesnak. Chutia lepšie ako z jarmočného stánku a nemajú v sebe toľko oleja. Kto ich miluje rovnako ako my?
Na langoše budeme potrebovať:
- 1 kg hladkej múky
- 1 sušené droždie
- 3 ČL soli
- 3 PL cukru
- vlažná voda od oka
- olej
- kečup
- cesnak
- strúhaný syr
Langoše si pripravíme nasledovne:
- Jednotlivé suroviny si vymiešame v miske a pridávame vlažnú vodu od oka. Najlepšie je, keď je cesto vláčne, ani tekuté ani príliš hutné. Cesto prekryjeme utierkou a necháme podkysnúť. Môže aj trochu odstáť v chladničke, langošom to nevadí. Potom si povykrajujeme kruhy, ktoré trošku ponaťahujeme a osmažíme ich na panvici s olejom. Dajte si pozor, ten musí byť poriadne horúci.
- Langoše dáme odkvapkať na papierový obrúsok a na vrch už len natrieme pretlačený cesnak, dáme kečup a syr a môžeme podávať. Skvelé je, že rovnaké cesto sa dá použiť aj na pizzu, len sa pečie v rúre pri vyššej teplote. Dobrú chuť.
Lucia M.