Cesnaková marináda na grilovanie

(5 / 5)

Sezóna grilovačiek sa začína. Teplejšie víkendy nás ťahajú von a ak máte záhradku pri dome, možno už máte prvú grilovačku za sebou. Plne stoly jedla, priatelia, rodiny s deťmi. Chcete vyskúšať nejakú novú marinádu na mäso, za ktorú si vyslúžite veľkú pochvalu? Toto je super tip, ktorý bude chutiť aj mužom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foodie Traveler Rachael (@ezpzmealz) on

Na cesnakovú marinádu budeme potrebovať:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 2 PL medu
  • mletá červená paprika
  • soľ a korenie
  • 1 PL horčice
  • trošku piva
  • čerstvé bylinky

Cesnakovú marinádu si pripravíme nasledovne:

  • Cesnak si pretlačíme do misky, pridáme citrónovú šťavu, mletú papriku, horčicu, med, čerstvé bylinky a podlejeme troškou piva. Dochutíme čerstvo namletým korením a soľou.
  • Ak chcete, pokojne použite nejakú čili pastu alebo čerstvú papričku. V tom prípade si ale dajte pozor, aby toto mäso nejedli malé deti, ktorým pikantná chuť vadí.
  • Mäso do marinády naložíme na noc a grilujeme až na druhý deň. Ideálne sa hodí na krídelká, kuracinu ale aj na krkovičku. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x