Sezóna grilovačiek sa začína. Teplejšie víkendy nás ťahajú von a ak máte záhradku pri dome, možno už máte prvú grilovačku za sebou. Plne stoly jedla, priatelia, rodiny s deťmi. Chcete vyskúšať nejakú novú marinádu na mäso, za ktorú si vyslúžite veľkú pochvalu? Toto je super tip, ktorý bude chutiť aj mužom.
Na cesnakovú marinádu budeme potrebovať:
- 4 strúčiky cesnaku
- 30 ml citrónovej šťavy
- 2 PL medu
- mletá červená paprika
- soľ a korenie
- 1 PL horčice
- trošku piva
- čerstvé bylinky
Cesnakovú marinádu si pripravíme nasledovne:
- Cesnak si pretlačíme do misky, pridáme citrónovú šťavu, mletú papriku, horčicu, med, čerstvé bylinky a podlejeme troškou piva. Dochutíme čerstvo namletým korením a soľou.
- Ak chcete, pokojne použite nejakú čili pastu alebo čerstvú papričku. V tom prípade si ale dajte pozor, aby toto mäso nejedli malé deti, ktorým pikantná chuť vadí.
- Mäso do marinády naložíme na noc a grilujeme až na druhý deň. Ideálne sa hodí na krídelká, kuracinu ale aj na krkovičku. Dobrú chuť.
Lucia M.