Černohorský rezeň

(5 / 5)

Keď sa povie tradičný slovenský obed, mnoho z nás si okamžite predstaví bryndzové halušky. Zabúdať však netreba ani na šťavnatý a chutný vyprážaný rezeň, ktorí je u nás na Slovensku veľmi obľúbeným. Chystáte sa pohostiť rodinu pri nejakej príležitosti? Rezeň na tanieri jednoducho nemôže chýbať. Dáme vám aj tip. Pripravte k nemu šalát a zemiakovú kašu. Všetci odídu spokojní a dobre najedení.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iton.Manly (@iton.manly) on

Na černohorský rezeň budeme potrebovať:

  • bravčové alebo kuracie mäso
  • soľ a korenie
  • múka
  • vajíčko
  • strúhanka
  • 2 nastrúhané zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • bravčová masť/olej

Postup:

  • Ak je potrebné, mäso si najskôr naklepeme, osolíme a okoreníme. Následne ho obalíme v múke. V inej miske si zmiešame vajíčko a nastrúhané zemiaky spolu so strúčikom cesnaku.
  • Mäso následne obalíme a na záver ho ešte dáme do strúhanky a dobre popritláčame. Ak chcete, trojobal opakujte. Rezne potom vysmažíme a naukladáme na papierovú servítku, aby nasiakla prebytočnú masť. Na koniec ešte rezne môžete posypať nastrúhaným syrom. Podávame so šalátom a zemiakmi. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x