Čerešňový závin so škoricou

(4 / 5)

Jesenné potešenie na popoludnie k čaju nemôže vyzerať inak, než v podobe štrúdle zo zaváraných čerešní alebo višní s voňavou škoricou. Ak ste túto zaujímavú kombináciu chutí ešte nikdy neskúsili, je ten najvyšší čas. Zdravé čerešne a ešte zdravšia škorica urobia s vašim telom divy a prinesú vám kulinárske potešenie.

Budete potrebovať:

230g práškového cukru

2 vajcia

4 šálky polohrubej múky

1 štipka soli

200g margarínu alebo masla

½ šálky slnečnicového oleja

½ šálky vody

1 balíček vanilkového cukru

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL octu

1 ČL škorice

1-2 štipky kyseliny citrónovej

1 šálka vlašských orechov

1 veľký pohár zavarených čerešní alebo višní

Postup prípravy:

Vajíčka zmiešajte vymiešajte s cukrom (odložte si zhruba 100g nabok), preosejte do nich múku, pridajte zmäknutý margarín, soľ, slnečnicový olej, vodu a vanilkový cukor. V šálke zalejte prášok do pečiva octom a premiešajte, potom pridajte k cestu. Vymieste cesto. So zvyšným cukrom zmiešajte škoricu a kyselinu citrónovú.

Každé cesto vyvaľkajte, posypte škoricovým cukrom a zasypte čerešňami a orechmi a zarolujte. Štrúdle uložte na pekáč vyložený papierom na pečenie. Pečte cca 20-30 minút pri teplote 200 stupňov, podľa potreby môžete čas pečenia predĺžiť. Štrúdle podávajte ešte teplé, posypané práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x