Jesenné potešenie na popoludnie k čaju nemôže vyzerať inak, než v podobe štrúdle zo zaváraných čerešní alebo višní s voňavou škoricou. Ak ste túto zaujímavú kombináciu chutí ešte nikdy neskúsili, je ten najvyšší čas. Zdravé čerešne a ešte zdravšia škorica urobia s vašim telom divy a prinesú vám kulinárske potešenie.
230g práškového cukru
2 vajcia
4 šálky polohrubej múky
1 štipka soli
200g margarínu alebo masla
½ šálky slnečnicového oleja
½ šálky vody
1 balíček vanilkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL octu
1 ČL škorice
1-2 štipky kyseliny citrónovej
1 šálka vlašských orechov
1 veľký pohár zavarených čerešní alebo višní
Vajíčka zmiešajte vymiešajte s cukrom (odložte si zhruba 100g nabok), preosejte do nich múku, pridajte zmäknutý margarín, soľ, slnečnicový olej, vodu a vanilkový cukor. V šálke zalejte prášok do pečiva octom a premiešajte, potom pridajte k cestu. Vymieste cesto. So zvyšným cukrom zmiešajte škoricu a kyselinu citrónovú.
Každé cesto vyvaľkajte, posypte škoricovým cukrom a zasypte čerešňami a orechmi a zarolujte. Štrúdle uložte na pekáč vyložený papierom na pečenie. Pečte cca 20-30 minút pri teplote 200 stupňov, podľa potreby môžete čas pečenia predĺžiť. Štrúdle podávajte ešte teplé, posypané práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)