Bylinkové kuracie prsia

(1 / 5)

Tiež sa vám už stalo, že vám dochádzajú nápady na klasické mäsové marinády a tak do nich použijete všetko, čo doma nájdete? My máme pre vás marinádu, na ktorú budete potrebovať minimum ingrediencií, ale aj tak bude chutiť geniálne. Je to dobrá voľba na ľahký nedeľný obed či večeru.

Budeme potrebovať:

  • 0,5 kg kuracích pŕs
  • majonézu
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvé bylinky (bazalka, rozmarín)
  • olivový olej

Postup:

  • Každý kúsok mäsa si naklepte, osoľte, okoreňte a pridajte bylinky. Potrite ich majonézou a dajte do rúry predhriatej na 200 stupňov.  Pečte ich, pokým nebudú krásne zlatohnedé.
  • Počas pečenia môže majonéza z mäsa trochu skĺznuť, preto ho dôkladne natrite a poprípade si môžete mäso do majonézy naložiť deň dopredu.
  • Takto si môžete pripraviť akékoľvek mäso, či už to bude kuracie, morčacie, bravčové alebo hovädzie. Nakoniec si k nemu môžete pripraviť zeleninový šalát, opekané zemiaky s rozmarínom či ryžu. Dobrú chuť.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x