Burizonové guličky

(3 / 5)

Kto by ich nepoznal a nemiloval? Burizonové guľky sú medzi gazdinkami veľmi populárne. Máte ich spravené jednoducho, nepotrebujete žiadne zložité suroviny a rodina sa za nimi ide potrhať. Keď ich pripravujem na Vianoce, je to vždy prvá dobrota, ktorá zmizne. Poďme si ukázať, ako ich urobíme.

Budeme potrebovať:

1 salko

burizony

cukor (250 gramov)

maslo 250 gramov

Postup:

Ak chcete, pri tomto recepte môžete namiesto vyrábania karamelového krému rovno použiť karamelové salko, ktoré vám prácu trochu zjednoduší. Ak ale používate klasické salko, postup je nasledovný. Do hrnca si dáme cukor a pomaly ho na miernom ohni topíme. Keď máme medovú hmotu, pridáme salko a vymiešame na karamel. Hrniec si odstavíme a až po miernom vychladnutí pridávame maslo. Dobre premiešame. Pridáme burizony a premiešame. Necháme chladnúť asi pol hodinku pri izbovej teplote. Vytvarujeme guličky, tie naukladáme do nádobky alebo do košíčkov a dáme schladiť do chladničky, kde ich aj skladujeme. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x