Kto by ich nepoznal a nemiloval? Burizonové guľky sú medzi gazdinkami veľmi populárne. Máte ich spravené jednoducho, nepotrebujete žiadne zložité suroviny a rodina sa za nimi ide potrhať. Keď ich pripravujem na Vianoce, je to vždy prvá dobrota, ktorá zmizne. Poďme si ukázať, ako ich urobíme.
- 1 salko
- burizony
- cukor (250 gramov)
- maslo 250 gramov
Postup:
- Ak chcete, pri tomto recepte môžete namiesto vyrábania karamelového krému rovno použiť karamelové salko, ktoré vám prácu trochu zjednoduší.
- Ak ale používate klasické salko, postup je nasledovný. Do hrnca si dáme cukor a pomaly ho na miernom ohni topíme. Keď máme medovú hmotu, pridáme salko a vymiešame na karamel.
- Hrniec si odstavíme a až po miernom vychladnutí pridávame maslo. Dobre premiešame. Pridáme burizony a premiešame. Necháme chladnúť asi pol hodinku pri izbovej teplote.
- Vytvarujeme guličky, tie naukladáme do nádobky alebo do košíčkov a dáme schladiť do chladničky, kde ich aj skladujeme. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.