Buchtičky plnené vanilkovým krémom

Loading...
(0 / 5)

Tieto vanilkové buchty s krémom si zamilujete na prvé ochutnanie. Kysnuté cesto podľa babkinho receptu robím už roky a tieto pletenky som zvykla plniť pudingovým krémom. Sú o to lepšie a čerstvým neodolá naozaj nikto. Poznáte tento recept? Ak nie, odporúčame vyskúšať.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anita (@anita.mandi) on

Budeme potrebovať:

Na cesto

  • 500 gramov múky
  • 2 žĺtky
  • 1 kocka droždia
  • 2,5 dl vlažného mlieka
  • 4 PL cukru
  • 1,5 dl oleja
  • štipka soli

Na krém

  • 5 dl mlieka
  • 2 PL vanilkového pudingu
  • 5 PL cukru
  • 100 gramov masla
  • 1 vanilkový cukor

Ďalšie suroviny

  • žĺtko
  • asi deci mlieka
  • práškový cukor

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások na cesto. V asi 1 deci vlažného mlieka rozpustíme kocku droždia a pridáme trošku cukru. Kvások necháme chvíľu postáť a následne ho zmiešame s múkou, zvyšným mliekom, cukrom, žĺtkami, olejom a soľou. Vypracujeme hustejšie cesto, zaberie nám to pár minút. Cesto prikryjeme a necháme asi hodinu postáť.
  • Potom ho ešte trošku pohnetieme a rozdelíme na asi 20 rovnakých častí. Každú časť ručne vyvaľkáme, preložíme na polovicu a trikrát zakrútime. Na plech takéto pletenky naukladáme vedľa seba a necháme ešte 30 minút vykysnúť. Potom ich potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku a pečieme. Teplota rúry je 180 stupňov a doba pečenia je asi 20 minút.
  • Medzitým si pripravíme krém. Do mlieka pridáme puding, cukor a vanilkový cukor a za stáleho miešania uvaríme puding. Keď je uvarený a mierne vychladnutý, zašľaháme doň maslo. Upečené buchty rozkrojíme, naplníme krémom a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x