Bryndzové pirohy

Loading...
(0 / 5)

Domáce pirohy sú vždy oveľa lepšie ako tie kupované. Ak ste ich ešte nikdy nepripravovali, no chcete to aspoň jedenkrát vyskúšať, prinášame recept na zemiakové s bryndzou. Stačí ich len poliať masťou a posypať opraženou slaninkou. Na to už len lyžica kyslej smotany a obed je na svete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lenka (@lenka.valabekova) on

Na bryndzové pirohy budeme potrebovať:

  • 600 gramov varených zemiakov v šupke
  • 200 gramov hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 1 vajíčko

Plnka

  • 150 gramov varených zemiakov
  • 150 gramov bryndze
  • masť
  • slanina
  • pažítka

Postup:

  • Zemiaky si v šupke uvaríme ideálne deň vopred. Postrúhame ich najemno a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme cesto ktoré rozvaľkáme asi na pol milimetrovú hrúbku.
  • V miske si zmiešame zvyšné zemiaky s bryndzou a naplníme jednotlivé krúžky. Preložíme a vidličkou ich zatvoríme. Pirohy uvaríme vo vriacej a osolenej vode, stačiť im bude 6 minút.
  • Potom ich už len polejeme masťou a pridáme slaninku. Ozdobíme kyslou smotanou a pažítkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x