Domáce pirohy sú vždy oveľa lepšie ako tie kupované. Ak ste ich ešte nikdy nepripravovali, no chcete to aspoň jedenkrát vyskúšať, prinášame recept na zemiakové s bryndzou. Stačí ich len poliať masťou a posypať opraženou slaninkou. Na to už len lyžica kyslej smotany a obed je na svete.
- 600 gramov varených zemiakov v šupke
- 200 gramov hladkej múky
- 1/2 ČL soli
- 1 vajíčko
Plnka
- 150 gramov varených zemiakov
- 150 gramov bryndze
- masť
- slanina
- pažítka
Postup:
- Zemiaky si v šupke uvaríme ideálne deň vopred. Postrúhame ich najemno a zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Vypracujeme cesto ktoré rozvaľkáme asi na pol milimetrovú hrúbku.
- V miske si zmiešame zvyšné zemiaky s bryndzou a naplníme jednotlivé krúžky. Preložíme a vidličkou ich zatvoríme. Pirohy uvaríme vo vriacej a osolenej vode, stačiť im bude 6 minút.
- Potom ich už len polejeme masťou a pridáme slaninku. Ozdobíme kyslou smotanou a pažítkou. Dobrú chuť.
Lucia M.