Broskyňový koláč s pudingom

(5 / 5)

Chuť leta s vôňou sladkých broskýň. Aj tak môže v zimných mesiacoch vyzerať cukrárske nebo! Pripraviť si ho môžete pomerne jednoducho a to zmesou exotiky a klasiky. Veď posúďte sami.

Budete potrebovať:

Na cesto

8 bielkov

3 žĺtky

180g cukru

100g nasekaných vlašských orechov

100g pomletých vlašských orechov

100g kokosových lupienkov, alebo sušeného kokosu

100g hrozienok

1 PL polohrubej múky

1 ČL prášku do pečiva

Na plnku

1 plechovica broskýň

2 vanilkové pudingy

3 ČL cukru

1 PL hladkej múky

5 žĺtkov

250g masla

Ostatné

2 balíčky čoko-piškót s pomarančovým želé

2 balíčky oranžového želé

¾ šálky uvarenej kávy

Postup prípravy:

Bielky si vyšľahajte do tuhej peny, postupne pridajte cukor, až kým hmota nebude lesklá a hustá. Potom pridajte žĺtky a pokračujte v miešaní do krémova. Múku s práškom do pečiva primiešajte k vaječnej zmesi, potom pomaly prisýpajte mleté vlašské orechy. Premiešajte už len ručne a pridajte aj nasekané vlašské orechy, kokosové vločky a hrozienka. Cesto naposledy dobre zamiešajte a rozdeľte na dve rovnaké časti. Obidve dajte piecť do pekáča vyloženého papierom na pečenie o veľkosti asi 25x30cm a pečte pri teplote 160 stupňov asi 25 minút.  Po upečení ho nechajte cestá celkom vychladnúť.

Medzitým si pripravte krém. Broskyne sceďte, ale sirup si nechajte, nevylejte ho. Nalejte ho do panvice a pridajte cukor, priveďte do varu. Puding zmiešajte s múkou v ¾ pohári vody. Pridajte vaječné žĺtky a prešľahajte. Zmes nalejte do vriaceho sirupu a intenzívne miešajte, kým neuvaríte hustý puding. Potom puding prikryte potravinovou fóliou a nechajte celkom vychladnúť. Keď je zmes chladná, primiešajte do nej šľahačom maslo izbovej teploty.

Jedno vychladené cesto ponechajte v pekáči, druhé vyberte. Na cesto v pekáči naneste polovicu pudingového krému a zarovnajte. Naň naukladajte piškóty s pomarančovým želé, pokvapkajte ich kávou a na tie opäť naneste vrstvu krému. Naň uložte druhé cesto. Na druhé cesto naukladajte plátky nakrájaných broskýň a tie zalejte oranžovou želatínou (na 2 balíčky použite cca 900ml horúcej vody). Nechajte koláč zachladiť a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x