Broskyňová torta s tvarohom

(5 / 5)

Ak chcete usporiadať malú oslavu bez zvláštnej príležitosti, alebo jednoducho zavolať priateľov na návštevu a neviete čo upiecť, máme pre vás tip. Vychutnajte si voňavú a sladučkú maškrtu, ktorú pripravíte ľahko a bez väčšej námahy už za pár minút. Svieža broskyňová torta je to najlepšie riešenie na teplé dni.

Budete potrebovať:

250 g polohrubej múky

120 g masla

štipka soli

3 Pl vody

500 g jemného tvarohu

1 balíček vanilkového cukru

trochu citrónovej kôry

180 g kryštálového cukru

250 g kyslej smotany

2 vajcia

3 ČL škrobu

400 g konzervovaných broskýň

Postup prípravy:

Maslo si rozpustite, zmiešajte ho s múkou a soľou, pridajte vodu a vymieste cesto. Odložte ho do chladničky na približne 20 minút.

V hlbšej mise si pomocou ručného mixéra dôkladne zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, škrob, citrónovú kôru, vanilkový cukor a kyslú smotanu.

Cesto dajte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby ste pokryli aj okraje. Potom ho na niekoľkých miestach popichajte vidličkou, aby sa z koláča odparila vlhkosť. Samotné cesto bez plnky dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov približne na 10 minút.

Keď sa cesto predpečie, vyberte ho z rúry a vylejte doň tvarohovo smotanovú plnku. Na vrch naukladajte broskyne. Ovocie zatlačte do plnky, aby z neho trčal len vrch.

Znížte teplotu v rúre na 170 stupňov a koláč pečte ešte 40 minút.

Po upečení nechajte tortu vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a podávajte. Tento dezert je hotové nebíčko v papuľke a zvládnu ho pripraviť aj úplní začiatočníci. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x