Ak chcete usporiadať malú oslavu bez zvláštnej príležitosti, alebo jednoducho zavolať priateľov na návštevu a neviete čo upiecť, máme pre vás tip. Vychutnajte si voňavú a sladučkú maškrtu, ktorú pripravíte ľahko a bez väčšej námahy už za pár minút. Svieža broskyňová torta je to najlepšie riešenie na teplé dni.
250 g polohrubej múky
120 g masla
štipka soli
3 Pl vody
500 g jemného tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
trochu citrónovej kôry
180 g kryštálového cukru
250 g kyslej smotany
2 vajcia
3 ČL škrobu
400 g konzervovaných broskýň
Maslo si rozpustite, zmiešajte ho s múkou a soľou, pridajte vodu a vymieste cesto. Odložte ho do chladničky na približne 20 minút.
V hlbšej mise si pomocou ručného mixéra dôkladne zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, škrob, citrónovú kôru, vanilkový cukor a kyslú smotanu.
Cesto dajte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby ste pokryli aj okraje. Potom ho na niekoľkých miestach popichajte vidličkou, aby sa z koláča odparila vlhkosť. Samotné cesto bez plnky dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov približne na 10 minút.
Keď sa cesto predpečie, vyberte ho z rúry a vylejte doň tvarohovo smotanovú plnku. Na vrch naukladajte broskyne. Ovocie zatlačte do plnky, aby z neho trčal len vrch.
Znížte teplotu v rúre na 170 stupňov a koláč pečte ešte 40 minút.
Po upečení nechajte tortu vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a podávajte. Tento dezert je hotové nebíčko v papuľke a zvládnu ho pripraviť aj úplní začiatočníci. Prajeme dobrú chuť!
(Monika), sovkusom.ru