Bravčové na prírodno

(5 / 5)

Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Presne tento výrok je ako ušitý na tento recept. Zvládne ho pripraviť skutočne každý. Príprava bravčového mäska na prírodno je dokonca aj časovo nenáročné. Napriek jednoduchosti tohto jedla však budú vaše chuťové bunky jednoducho omámené tou famóznou zmesou chutí. 

Budeme potrebovať:

Veronika/receptik.sk

Mäso:

  • 4 plátky z bravčového mäsa
  • 1 cibuľku
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1,5 ČL rasce
  • vývar / vodu
  • olivový olej
  • soľ na dochutenie

Zemiakové pyré:

  • 10 zemiakov
  • kyslú smotanu
  • soľ
  • maslo
  • mlieko

Postup:

  • Cibuľku si nakrájame na drobné kocky a dáme ich na panvicu pražiť spolu s olivovým olejom. Pražíme do zlatista.
Veronika/receptik.sk
  • Medzitým si nakrájame mäsko na menšie plátky, alebo ak chcete väčšie, pokojne ich môžete robiť aj väčšie. Pridáme ich na zlatistú cibuľku na panvicu a trošku opražíme.
Veronika/receptik.sk
  • Následne podlejeme vývarom, cca 2dcl. Ak však nemáte vývar môžete podliať aj vodou. Nemusíte sa obávať, že by to stratilo na chuti. Sama som v tomto prípade použila vodu. Stále podlievame vodou (niekoľko krát) až kým mäsko nebude mäkké a ľahko sa krájať. Takže stále kontrolujeme a ochutnávame. Samozrejme v prípade potreby môžete dochutiť aj soľou alebo vegetou, ale myslím, že to nebude potrebné.
Veronika/receptik.sk
  • Kým sa nám mäsko uvarí, ošúpeme si zemiaky a nakrájame ich na menšie časti (nemusia to byť žiadne precízne tvary, krájame ich len z toho dôvodu, aby sa uvarili čo najskôr). Zemiaky vložíme do hrnca so zovretou vodou, pridáme štipku masla a soli na dochutenie. Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme ich a bložíme do misky. Tu ich roztlačíme, pridáme mlieko, maslo, lyžicu kyslej smotany, a soľ. Následne všetko zmiešame sa samozrejme ochutnávame. Ja osobne si už zemiakovú kašu bez kyslej smotany ani nedokážem predstaviť.
Veronika/receptik.sk
  • Skúste, ochutnajte a posúďte sami. Podávame so zaváranými uhorkami. Prajem dobrú chuť!
Veronika/receptik.sk

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x