Bravčové mäso na hrášku

(5 / 5)

Bravčové mäso patrí medzi univerzálne a preto nie je problém pripraviť z neho naozaj čokoľvek. Ak ešte stále neviete čo dnes pripravíte na obed alebo večeru, vyskúšajte toto úžasné mäso na hrášku. Pripraviť ho môžete s ryžou, zemiakmi či dokonca cestovinou. Ak nie ste milovníci hrášku, môžete ho nahradiť napríklad sladkou kukuricou. Vráťte sa do detských čias a pripravte pre svoju rodinku nestarnúcu klasiku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by All Gardens Grow (@allgardensgrow) on

Budeme potrebovať:

  • 400 g bravčového ramena
  • 200 g zeleného hrášku
  • 50 g údenej slaninky
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička červenej papriky
  • soľ
  • čierne korenie
  • majoránku
  • petržlenovú vňať
  • 2 dl vývaru
  • 1 lyžicu oleja

Postup:

  • Začnite tým, že si mäso nakrájate na menšie kocky. To isté spravte s cibuľkou a nechajte ju upražiť. Na opraženú cibuľku pridajte slaninku a ďalej smažte. Po chvíli môžete pridať prepasírovaný cesnak.
  • Nakoniec pridajte mäso, ktoré pražte, kým nie je biele. Keď je mäsko hotové, pridajte vývar a všetky potrebné koreniny. Keď je mäso už úplne uvarené, pridajte k nemu hrášok spolu s petržlenovou vňaťou. Hrniec zakryte a nechajte mäso dovariť.
  • K hotovému mäsku môžete pripraviť dusené ryžu alebo obyčajné varené zemiaky s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x