Bravčové mäso patrí medzi univerzálne a preto nie je problém pripraviť z neho naozaj čokoľvek. Ak ešte stále neviete čo dnes pripravíte na obed alebo večeru, vyskúšajte toto úžasné mäso na hrášku. Pripraviť ho môžete s ryžou, zemiakmi či dokonca cestovinou. Ak nie ste milovníci hrášku, môžete ho nahradiť napríklad sladkou kukuricou. Vráťte sa do detských čias a pripravte pre svoju rodinku nestarnúcu klasiku.
Budeme potrebovať:
- 400 g bravčového ramena
- 200 g zeleného hrášku
- 50 g údenej slaninky
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička červenej papriky
- soľ
- čierne korenie
- majoránku
- petržlenovú vňať
- 2 dl vývaru
- 1 lyžicu oleja
Postup:
- Začnite tým, že si mäso nakrájate na menšie kocky. To isté spravte s cibuľkou a nechajte ju upražiť. Na opraženú cibuľku pridajte slaninku a ďalej smažte. Po chvíli môžete pridať prepasírovaný cesnak.
- Nakoniec pridajte mäso, ktoré pražte, kým nie je biele. Keď je mäsko hotové, pridajte vývar a všetky potrebné koreniny. Keď je mäso už úplne uvarené, pridajte k nemu hrášok spolu s petržlenovou vňaťou. Hrniec zakryte a nechajte mäso dovariť.
- K hotovému mäsku môžete pripraviť dusené ryžu alebo obyčajné varené zemiaky s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.