Boršč podľa Mačingovej

Loading...
(4 / 5)

Máte radi boršč no nechce sa vám ho dlho variť a radšej by ste si dali zdravšiu variantu? Pripravený podľa Antónie Mačingovej vám určite zachutí a navyše, skvele funguje na metabolizmus, zasýtenie na dlhší čas a ako zdroj vitamínov, ktoré do tejto zimy potrebujeme. Ak máte radi koreňovú zeleninu, toto je recept pre vás.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Zaža Kuncová (@roe_and_doe) on

Na Boršč podľa Mačingovej budeme potrebovať:

Koreňová zelenina

  • 1 hrnček mrkvy
  • 1 hrnček petržlenu
  • 1 hrnček zeleru
  • 1 hrnček kalerábu
  • 1 hrnček zelenej papriky
  • 3 hrnčeky cvikly

Na chute

  • čierne korenie
  • soľ
  • mletá rasca
  • 5 bobuliek nového korenia
  • 3 bobkové listy
  • olej
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mletá červená paprika
  • paradajkový pretlak 

Postup:

  • Na oleji si osmažte všetku koreňovú zeleninu. Ta stáleho miešania restujte 15 minút. Osoľte, okoreňte, pridajte rascu, nové korenie, bobkový list a pridajte nakrájanú papriku. Opäť chvíľu miešajte, pridajte mletú červenú papriku a prilejte pol litra vody. Varte do zmäknutia koreňovej zeleniny.  Následne pridajte uvarenú cviklu a varte ďalej.
  • Kým sa varí polievka, pripravte si na panvici na oleji osmaženú, na kocky nakrájanú cibuľu. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak, chvíľku osmažte a pridajte paradajkový pretlak.

    Nechajte prevariť, prilejte vodu a vlejte do varenej zeleniny. Ak by bola polievka hustá, prilejte vodu a nechajte ešte raz prevrieť. V závere môžete pridať petržlenovú vňať. Na tanieri ozdobíme smotanou. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x