Bodkovaný cheesecake s čokoládou

Loading...
(0 / 5)

Amerických cheesecakeov je ako maku, ich recepty sa vylepšujú, vymýšľajú, prerábajú a dolaďujú jedna radosť. No pravý americký cheesecake by mal byť len s tvarohom, nanajvýš s čokoládou. Ak si chcete pripraviť kvalitný cheesecake, ktorý bude nielen chutiť, ale aj vyzerať, skúste tento recept.

Budete potrebovať:

300 g maslových sušienok

200 g masla

4 PL kakaa

900 g mascarpone

400 g kyslej smotany

130 g práškového cukru

2 PL vanilkového cukru

4 vajcia

120 g tmavej čokolády

Postup prípravy:

Sušienky si rozdrvte na prášok a zmiešajte ich s rozpusteným maslom a kakaom. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie alebo vymastite maslom a sušienkový základ do nej natlačte. Potom dajte formu do chladničky, aby maslo so sušienkami pekne stuhlo.

Medzitým si pripravte tvarohový krém. V miske zmiešajte smotanu, mascarpone, vanilkový cukor a práškový cukor a pridajte vajcia. Všetko spolu rozšľahajte metličkovým šľahačom.

Z množstva tvarohu si odoberte približne 10-12 polievkových lyžíc a zmiešajte ich s rozpustenou tmavou čokoládou.

Bielu plnku vylejte do tortovej formy. Hnedú plnku si dajte do cukrárskeho vrecka a na povrch bielej plnky vytláčajte hnedé krúžky. Môžete ich vytláčať náhodne, alebo urobiť vlastný kreatívny obrazec. Hrot cukrárskeho vrecka ale musíte ponoriť máličko hlbšie do tvarohu a kým ešte tlačíte pomaly ho vysúvať. Iba tak sa čokoláda dostane až dovnútra bielej plnky a zároveň ostane zarovno s ním aj na povrchu.

Rúru si predhrejte na 150 stupňov a chceesecake pečte približne 60 minút. Po upečení nechajte cheesecake v rúre až pokým celkom nevychladne. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x