Bôčiková nátierka

(3 / 5)

Ak hľadáte naozajstnú delikatesu spomedzi nátierok, mali by ste ochutnať bôčikovú. Nepatrí síce k najzdravším, no chuťou vás naozaj milo prekvapí. Jej príprava nie je veľmi náročná a výhodou je, že máme hneď niekoľko pohárov, ktoré môžeme skladovať ako klasické zaváraniny. Ak máte radi mäsové pomazánky a nechcete ich kupovať v obchode, vyskúšajte toto.

Budeme potrebovať:

1 kg papriky

1 kg paradajok

12 ks feferóniek

1 hlávka cesnaku

1 kg bôčiku

korenie podľa chuti

Na zálievku:

12 dkg cukru

2 dcl oleja

2 a 1/2 PL soli

Postup:

Nachystáme si suroviny. Všetko nakrájame na približne rovnaké kúsky a vo veľkej miske premiešame. Zmes rozložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňov Celzia približne hodinku a pol, záleží od rúry.

Počas pečenia zmes polievame každých 15 minút zálievkou, ktorú sme si zmiešali. Po upečení všetko spolu pomelieme alebo rozmixujeme a dáme do pohárov sterilizovať (postačí 10-15 minút). Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Náš tip

  • Počas pečenia môžeme bôčik so zeleninou polievať aj čiernym pivom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x