Ak hľadáte naozajstnú delikatesu spomedzi nátierok, mali by ste ochutnať bôčikovú. Nepatrí síce k najzdravším, no chuťou vás naozaj milo prekvapí. Jej príprava nie je veľmi náročná a výhodou je, že máme hneď niekoľko pohárov, ktoré môžeme skladovať ako klasické zaváraniny. Ak máte radi mäsové pomazánky a nechcete ich kupovať v obchode, vyskúšajte toto.
1 kg papriky
1 kg paradajok
12 ks feferóniek
1 hlávka cesnaku
1 kg bôčiku
korenie podľa chuti
Na zálievku:
12 dkg cukru
2 dcl oleja
2 a 1/2 PL soli
Nachystáme si suroviny. Všetko nakrájame na približne rovnaké kúsky a vo veľkej miske premiešame. Zmes rozložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňov Celzia približne hodinku a pol, záleží od rúry.
Počas pečenia zmes polievame každých 15 minút zálievkou, ktorú sme si zmiešali. Po upečení všetko spolu pomelieme alebo rozmixujeme a dáme do pohárov sterilizovať (postačí 10-15 minút). Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)
Počas pečenia môžeme bôčik so zeleninou polievať aj čiernym pivom