Bochník z lístkového cesta plnený mäsom a vajíčkami

(1 / 5)

Máte chuť pripraviť si na raňajky niečo naozaj chutné, ale iné ako je obyčajný chlieb, sendvič, či bageta? Inšpirujte sa týmto receptom. Jednoduchý postup, rýchla príprava a dokonalá chuť vám zaručia, že si plnený bochník z lístkového cesta naozaj zamilujete.

Budete potrebovať:

650g mletého bravčového mäsa

6 vajec

1 lístkové cesto

2 strúčiky cesnaku

1 mozzarellu

petržlenovú vňať podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Dajte si uvariť 4 vajcia na tvrdo. Mleté mäso si dajte do misky a buchnite doň jedno celé vajce, pridajte petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.

Na papieri na pečenie si vyvaľkajte si lístkové cesto. Naň naneste zhruba polovicu mäsovej plnky a do jej stredu nakrájajte plátky mozzarelly. Uvarené vajíčka si ošúpte a celé ich položte na mozzarellu.

Na vajcia dajte zvyšnú plnku a doslova ich ňou obložte. Po oboch stranách zvyšného cesta urobte 6 diagonálnych rezov. Tie začnite prekladať jeden vedľa druhého tak, ako to vidíte na obrázku.

Rozšľahajte si vajíčko a potrite ním cesto zvrchu. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 30 minút. Koláč rozkrájajte a podávajte ešte teplý. Prajeme dobrú chuť!

 (M), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x