Máte chuť pripraviť si na raňajky niečo naozaj chutné, ale iné ako je obyčajný chlieb, sendvič, či bageta? Inšpirujte sa týmto receptom. Jednoduchý postup, rýchla príprava a dokonalá chuť vám zaručia, že si plnený bochník z lístkového cesta naozaj zamilujete.
650g mletého bravčového mäsa
6 vajec
1 lístkové cesto
2 strúčiky cesnaku
1 mozzarellu
petržlenovú vňať podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
Dajte si uvariť 4 vajcia na tvrdo. Mleté mäso si dajte do misky a buchnite doň jedno celé vajce, pridajte petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.
Na papieri na pečenie si vyvaľkajte si lístkové cesto. Naň naneste zhruba polovicu mäsovej plnky a do jej stredu nakrájajte plátky mozzarelly. Uvarené vajíčka si ošúpte a celé ich položte na mozzarellu.
Na vajcia dajte zvyšnú plnku a doslova ich ňou obložte. Po oboch stranách zvyšného cesta urobte 6 diagonálnych rezov. Tie začnite prekladať jeden vedľa druhého tak, ako to vidíte na obrázku.
Rozšľahajte si vajíčko a potrite ním cesto zvrchu. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 30 minút. Koláč rozkrájajte a podávajte ešte teplý. Prajeme dobrú chuť!
(M), takprosto.cc