Biskupský chlebíček inak

Loading...
(0 / 5)

Talianske sladké dobroty patria k najznámejším na svete. Vyznačujú sa svojou jednoduchosťou a originalitou. Jedným z takýchto receptov je aj recept na talianske domáce čajové pečivo alebo ak chcete, u nás sa nazýva tento koláč aj biskupský chlebíček. Môžete do receptu zvoliť akúkoľvek kombináciu a vždy budú chutiť jedinečne! Tieto tradičné talianske keksy sa používajú nielen ako pochúťka ku čaju či káve, ale dokonca aj ku vybraným druhom vín. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Наталья Белякова (@nataly_loskutiky) on

Budeme potrebovať:

  • 400 g pšeničnej múky
  • 3 vajíčka
  • prášok do pečiva
  • 1 lyžičku vanilkového cukru
  • 60 g čokolády
  • 200 g cukru
  • 65 g masla
  • štipka soli
  • 150 g lieskových orechov

Postup:

  • Na začiatok si zmiešajte roztopené maslo spolu s cukrom a vajíčkami. Do vytvorenej zmesi pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, soľ, vanilkový cukor, oriešky a rozdrvenú čokoládu. Hmotu dôkladne premiešajte. Cesto bude lepkavé, no nepridávajte do neho múku pretože sa zmení jeho konzistencia.
  • Z cesta vytvorte tri dlhé pásy, ktoré umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Upečené bochníky nechajte chvíľku vychladnúť a následne ich pokrájajte na menšie kúsky a dajte opäť upiecť na 10 minút. Upečené pečivo nechajte poriadne vychladnúť pod vlhkým uterákom. Dobrú chuť.

Foto: instagram, Gabriela

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x