Talianske sladké dobroty patria k najznámejším na svete. Vyznačujú sa svojou jednoduchosťou a originalitou. Jedným z takýchto receptov je aj recept na talianske domáce čajové pečivo alebo ak chcete, u nás sa nazýva tento koláč aj biskupský chlebíček. Môžete do receptu zvoliť akúkoľvek kombináciu a vždy budú chutiť jedinečne! Tieto tradičné talianske keksy sa používajú nielen ako pochúťka ku čaju či káve, ale dokonca aj ku vybraným druhom vín.
Budeme potrebovať:
- 400 g pšeničnej múky
- 3 vajíčka
- prášok do pečiva
- 1 lyžičku vanilkového cukru
- 60 g čokolády
- 200 g cukru
- 65 g masla
- štipka soli
- 150 g lieskových orechov
Postup:
- Na začiatok si zmiešajte roztopené maslo spolu s cukrom a vajíčkami. Do vytvorenej zmesi pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, soľ, vanilkový cukor, oriešky a rozdrvenú čokoládu. Hmotu dôkladne premiešajte. Cesto bude lepkavé, no nepridávajte do neho múku pretože sa zmení jeho konzistencia.
- Z cesta vytvorte tri dlhé pásy, ktoré umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Upečené bochníky nechajte chvíľku vychladnúť a následne ich pokrájajte na menšie kúsky a dajte opäť upiecť na 10 minút. Upečené pečivo nechajte poriadne vychladnúť pod vlhkým uterákom. Dobrú chuť.
Foto: instagram, Gabriela