Bieloruské placky

(4 / 5)

Klasické placky sa skladajú z troch zložiek – vajce, zemiaky a soľ. Niekto pridáva aj múku, niekto ich robí bez nej. Tak, či onak, takéto placky robíme často a tak sa zdá, že sme sa ich už objedli. Ak máte radi inovatívne recepty, pripravte si bieloruské bramboračky.

Sú to klasické placky obohatené o voňavú, chrumkavú a farebnú zeleninu. Na tanieri vyzerajú úžasne a verte, že takejto zeleninovo zemiakovej dobroty sa najedia aj vaše deti. Sú totiž také farebné, až máte pocit, že sú lentilkové.

Budete potrebovať:

6 zemiakov

4-5 nožičiek zelenej cibuľky

1 červená paprika

1 mrkva

1 vajce

4 PL múky

olej na opekanie

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Papriku si narežte na drobné kocky, cibuľku si nakrájajte takisto na drobno. Mrkvu a zemiaky si nastrúhajte. Všetku zeleninu vložte do väčšej misy, prisypte múku, vajíčko, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Smažte na vyhriatej panvici ako klasické placky do zlatista. Podávajte so smotanou, alebo smotanovo – bylinkovým dipom. Prajeme dobrú chuť!

Postup krok za krokom si pozrite vo video návode.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x