Dokonale našľahané vaječné bielky sú ozdobou akéhokoľvek koláča, či hlavného jedla. Čo je ale nemenej dôležité, sú aj viditeľnou poctou každej šikovnej gazdinej. Ak sa vám totiž podaria bielka, ktoré sa udržia krásne a nadýchané aj po aplikovaní na hotové jedlo, či koláč, ste majsterka a kráľovná kuchyne.
Ako zabezpečiť, aby boli bielky dokonale vzdušné, objemné, krásne biele a zároveň aj husté? S týmto trikom to už nebude problém a zvládne to každá správna gazdinka. Vaše bielky budú za 7 minút také, akoby ste ich šľahali rovno 7 hodín.
šľahač
hrniec
misku na šľahanie
2 vaječné bielky
kryštálový cukor podľa chuti
Do hrnca nalejte vodu, priveďte ju na oni do varu. Bielky dajte do misky na šľahanie a klasicky nastavte ju do hrnca nad parný kúpeľ. Pri šľahaní použite rukavicu, aby ste si horúcou parou alebo dotykom o hrniec nepopálili ruky a začnite bielka jemne šľahať. Po 30 sekundách šľahania pridajte postupne cukor a šľahajte na najnižších otáčkach až kým sa vplyvom tepla celkom nerozpustí.
Takto ho šľahajte minimálne 2 minúty. Dajte pozor, aby bielok nebol príliš horúci, môže ho to v konečnom výsledku poškodiť. Po dvoch minútach šľahania misku z tepla odstráňte a za stáleho šľahania pridávajte na otáčkach už pri izbovej teplote. Postupne bielky šľahajte na najvyšších otáčkach rovných 7 minút.
Výsledkom budú dokonalé našľahané sladké bielky, ktoré budú rovnako krásne aj po dvoch hodinách odstavenia. Vaše jedlo bude vizuálne atraktívnejšie a verte, že bude aj lepšie chutiť. Pretože už prvý pohľad na dokonalé bielky povzbudí apetít a navodí fantastickú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc