BEZLEPKOVÉ medovníčky

(3 / 5)

Receptov na dobré, mäkké a lahodné vianočné perníčky nájdete na internete veľmi veľké množstvo. Do niektorých idú ingrediencie aké by ste nikdy nepovedali. My sme si pre vás pripravili recept na BEZLEPKOVÉ perníčky, ktoré ulahodia vášmu srdcu. Sladké a nadýchané presne také ako majú byť!  

Budeme potrebovať:

  • 200 g mletých mandlí
  • 160 g bezlepkovej múky (50 g ryžovej múky + 50 g kukuričnej múky + 30 g zemiakovej múky + 30 g kokosovej múčky)
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 polievkové lyžice vanilkového cukru
  • 100 g medu
  • 80 g masla
  • 2 vaječné žĺtky
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • vaječný bielok

Postup:

  • Do misky si dajte mleté mandle, všetky druhy bezlepkových múk, perníkové korenie, cukor a sódu. Dôkladne premiešajte.
  • V hrnci nad ohňom nechajte roztopiť med spolu s maslom. Vyšľahajte si poriadne vaječné žĺtky. Medovo-maslovú zmes si pridajte k múkam.
  • Poriadne zamiešajte a pridajte k tomu jogurt a vaječné žĺtka. Poriadne premiešajte a nechajte cesto hodinu postáť v chladničke.
  • Následne ho rozvaľkajte na cesto s hrúbkou maximálne 8-9 mm. Teraz môžete povykrajovať ľubovoľné motívy.
  • Vytvorené medovníčky si poukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie a pečte 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  • o upečení nechajte vychladnúť a neskôr ich môžete obaliť napríklad v práškovom cukre či v kokosovej múke. Ani klasické zdobenie polevou nebude na škodu. Dobrú chuť.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x