Banánový koláč s čokoládou

Loading...
(4.3 / 5)

V súčasnosti sa tešia popularite tvarohové a smotanové dezerty a koláče, predovšetkým s ovocím, alebo čokoládou. Ja som však hľadala niečo, čo bude vyhovovať aj „nízkonákladovým“ ingredienciám a moja snaha nebola márna. Namiesto drahých bobúľ, malín, brusníc a podobných ovocných maškrtiek som našla niečo „nízkonákladovejšie“.

today.com

Tvarohovú chuť v tomto nepečenom dezerte ocenia najmä milovníci plnotučných potravín. Je sýty a hutný, no zároveň veľmi nadýchaný a nezaťažujúci. Navyše ho dokážu pripraviť aj malé gazdinky, ktoré sa v kuchyni ešte len učia obracať. Nikomu neuškodí, no budete mať pocit, že ste v najlepšej cukrárni. Poďme na to.

Na banánový koláč budeme potrebovať:

250g maslových sušienok

125g masla

50g mliečnej čokolády

90g horkej čokolády

100ml šľahačkovej smotany

200ml kondenzovaného mlieka

4 banány

400g jemného tvarohu

20g kakaa

Postup prípravy:

Sušienky si rozdrvíme nadrobno a zmiešame s rozpusteným maslom. Vystelieme do tortovej formy, alebo formy na pečenie a dáme odstáť na 30-40 minút do chladničky.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Ako prvé si necháme  vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu. Keď je čokoláda roztopená prilejeme k nej 50ml, teda polovicu šľahačkovej smotany a dobre premiešame. Asi tretinu z roztopenej čokolády si odložíme nabok a zmiešame ju s kondenzovaným mliekom.

Vyberieme formu z chladničky a rozotrieme čokoládu na sušienkový základ. Na ňu rozotrieme kondenzované mlieko zmiešané s trochou čokolády.

Prekrojíme banány po dĺžke a rovnými časťami položíme na čokoládové kondenzované mlieko.

Zmiešame tvaroh a zvyšných 50 ml šľahačkovej smotany a zmes navrstvíme na banány. Uhladíme a posypeme kakaom, prípadne polejeme čokoládou a ozdobíme orieškami. Necháme zachladiť v chladničke aspoň na 3 hodiny. Prajeme dobrú chuť!

Video návod, ako koláč pripraviť, si môžete pozrieť tu.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x