Čoraz častejšie sa na internete stretnete s receptami, ktoré sú vegánske. To ale neznamená, že ich nemôže skúšať aj človek, ktorý konzumuje živočíšne produkty. Dnes si upečieme banánový koláč, ktorý zachutí každému. Jeho tajomstvo spočíva v banánovom ceste a lahodnej čokoláde. Nič nie je chutnejšie a lepšie ako kombinácia týchto dvoch chutí! Výhoda banánu v tomto recept je najmä tá, že budete potrebovať menej cukru pretože banán sám o sebe je veľmi sladký. Tak šup do zdravého pečenia!
Na banánový koláč budeme potrebovať:
- 300 g múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 4 lyžice kakaa
- 3 zrelé banány
- 25 g kokosového oleja
- 2,5 dl rastlinného mlieka
- 100 g kokosového cukru (alebo trstinového)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- nasekanú čokoládu (množstvo čokolády je na vás)
Postup:
- Na začiatok zmiešajte suché prísady ako múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao. V druhej miske si popučte banány a pridajte k nim roztopený kokosový olej, mlieko a vanilkový extrakt. Všetko dôkladne premiešajte. Pokojne to môžete urobiť aj pomocou mixéra.
- Keď máte obe zmesi suchú aj mokrú pripravené, môžete ich zmiešať dokopy. Nakoniec do cesta pridajte nasekanú čokoládu. Hotové cesto nalejte do formy a povrch ešte posypte čokoládou. Pečte 25 minút pri teplote 175 stupňov. Necháme vychladnúť a nakrájame na rezy. Dobrú chuť.
cookta.hu