Banánový dezert

Loading...
(5 / 5)

Luxusne vyzerajúce dezertíky nastavané v cukrárňach a kaviarňach v pohároch na nožičkách nás vždy tak trochu zarmútia, pretože tie naše domáce koláče tak pekne nevyzerajú. Nuž ale prečo? Lebo sme to nikdy neskúsili. Dnes vám ukážeme ako extrémne jednoducho a rýchlo sa dá pripraviť dezert podobný tým, ktoré si objednávame v cukrárňach.

Je to veľmi chutná maškrta, no treba povedať, že aj kalorická. Preto ju neodporúčame jesť večer, ale užiť si ju vychladenú k popoludňajšej káve. Budete sa zalizovať až za ušami.

Budete potrebovať:

1 balíček vanilkového pudingu

1 ½ šálky plnotučného mlieka

1 šálka sladeného kondenzovaného mlieka

250 ml šľahačkovej smotany

5 banánov

1 balíček piškót

Postup prípravy:

Vo veľkej mise si rozmiešajte pudingový prášok, mlieko a kondenzované mlieko. Zmes miešajte, kým nebude celkom hladká, potom ju na chvíľu odložte bokom. Medzitým si vyšľahajte šľahačku, do ktorej môžete, ale aj nemusíte pridať trochu vanilkovej esencie. Vyšľahanú šľahačku zmiešajte so sladkou mliečnou zmesou. Nakrájajte si banány na kolieska a prichystajte si piškóty.

thenovicechefblog.com

Šľahačkovú zmes si rozdeľte približne na štyri časti. Prvú štvrtinu zmesi dajte na dno veľkej sklenej misy. Na ňu naukladajte piškóty a na ne kolieska banánov. Na banány dajte druhú štvrtinu zmesi a vrstvenie opakujte až kým nebudete mať v mise štyri vrstvy šľahačky. Na samotný vrch môžete dať ešte čerstvú šľahačku, alebo ju jednoducho posypte orieškami, či rozdrvenými piškótami. Dezert odložte do chladničky zachladiť aspoň na 2-3 hodny a potom si to užite. Prajeme dobrú chuť!

Podrobný video návod nájdete tu.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), thenovicechefblog.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x