Najlepšie chutí s džemom, maslom alebo nutellou. Ak máte banány, ktoré sa už nezjedia, vyskúšajte si upiecť takýto fajnový banánový chlebík. Netradičné recepty sú čoraz populárnejšie a ak do cesta pridáte aj 150 gramov nasekanej čokolády a hrozienka, máte o dezert ku káve postarané. Kto vyskúša?
- 100 g múka z ovsených vločiek (pomleté ovsené vločky)
- 140 g špaldová celozrnná múka
- 2 lyžičky kypriaci prášok
- 20 g orechy
- 1 lyžica medu
- 4 veľmi zrelé banány (3,5 do cesta, 0,5 na ozdobu)
- 3 vajíčka
- 2 lyžičky kokosový olej
- 2 lyžičky vanilkový extrakt
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica citrónová šťava
- 1 lyžica chia semienok
Postup:
- Rozohrejte rúru na 180 stupňov a pripravte plech na chleba. Ideálny je hlbší, vymastený olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Rozmixujte 3 a polovicu z jedného banána, vajíčka a kokosový olej. Potom pridajte múky a med a dobre rozmixujte.
- Potom pridajte posekané orechy, soľ, vanilkový extrakt, chia semienka a rozmiešajte. Následne kypriaci prášok a šťavu z citróna a dobre rozmiešajte. Vylejte mix do nádoby na pečenie (najlepšie chlebovej silikónovej formy) a na vrch poukladajte banán ako dekoráciu. Pečte po dobu 35-40 minút. Dobrú chuť.
Lucia M., foto: Facebook (Michelle Egl)