Baklava

Loading...
(0 / 5)

Baklava patrí medzi obľúbené dezerty, ktoré ľudia milujú. Mnohí si ich pripravujú na sviatky či oslavy. Najpopulárnejší je v Turecku a na Balkáne. Skúste si doma aj vy pripraviť baklavu. Recept sme našli na sociálnych sieťach.

Na baklavu budeme potrebovať

  • 1 kilogram hladkej múky
  • 2 PL masla
  • 1 ČL soli
  • 300 mililitrov vody

Na plnku

  • 500 gramov nahrubo nasekaných orechov
  • 2 ČL škorice
  • 50 gramov cukru
  • 80 gramov medu
  • citrónová kôra

Na sirup

Baklavu si pripravíme nasledovne

  • Najprv si vymiešame cesto a poriadne vyvaľkáme. Rozdelíme si ho na 12 častí a necháme hodinu prikryté. Následne si pripravíme plnku.
  • Plnku si pripravíme tak, že všetky ingrediencie, ako sú orechy, škorica, cukor, med a citrónová kôra, poriadne premiešame.
  • Cesto si vyvaľkáme na tenké plátky. Medzitým si rozpustíme asi 150 gramov masla.
  • Navrstvíme na seba pláty po 6 kusov, poriadne pretrieme maslom, dáme plnku a zase pretrieme maslom. Narežeme na štvorce a pečieme hodinu na 160 stupňov.
  • Potom zalejeme sirupom z vody, cukru, medu a kôry a necháme postáť deň, nech sa sirup riadne vpije.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x