Babičkin strúhaný koláč s jahodovým džemom

(4 / 5)

Tradičné a predsa iné. V každej kuchyni chutia inak a predsa rovnako skvele. A vlastne prečo by nemohli? Koláče, ktoré sa dedia z generácie na generáciu, svoju povesť nezískali len tak. Okrem toho, nededia sa len v rodinách ale aj v celých susedských domácnostiach. Pozrite sa na náš recept na tradičný strúhaný koláč s džemom.

Budete potrebovať:

2 vajcia

500g polohrubej múky

200g masla

250g cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 ČL prášku do pečiva

200g jahodového džemu

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravte cesto na koláč. Maslo roztopte a počkajte kým mierne vychladne. V miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva. V inej miske si zmiešajte cukor, vajcia a vanilkový cukor a zalejte to mierne vychladnutým maslom. Zmes premiešajte a prilejte k múke. Rukami vymieste cesto. Cesto Rozdeľte na dve časti, jedna by mala byť o niečo väčšia ako druhá – tá pôjde na strúhance. Obe časti cesta dajte na hodinu do mrazničky. Medzitým si prichystajte formu alebo pekáč na pečenie. Nemusíte ho mastiť, keďže cesto bude dosť maslové, ale môžete. Väčšiu časť cesta vyvaľkajte cez fóliu na hrúbku približne 1cm a preložte ho do formy. Na cesto nalejte džem a dobre ho rozotrite. Potom navrch nastrúhajte zvyšok cesta cez strúhadlo. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 25-30 minút. Cesto kontrolujte špajľou v strede koláča, kde sa prepeká najpomalšie. Posypte práškovým cukrom a podávajte teplý. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x