Babičkin strúhaný koláč s džemom

Loading...
(3.2 / 5)

Pamätáte si ešte na tie fantastické letné koláče od babičky, ktoré ukladala na stôl v záhrade a voňali ako samotné nebo? Nuž dnes ich už robíme málo a tak sa aj tá najlahodnejšia chuť domova stráca kdesi do prázdna. Zmeňte to a nechajte vás domov prevoňať lahodným koláčom, láskou a návratom do starých čias.

Budete potrebovať:

2 vajcia

500g polohrubej múky

200g masla

250g práškového cukru

10g vanilkového cukru

1ČL prášku do pečiva

200g jahodového džemu

Postup prípravy:

Maslo si roztopte, zmiešajte ho s múkou a práškom do pečiva, pridajte cukor, vajcia a vanilkový cukor. Potom pomaly vypracujte cesto. Keď je cesto hotové, rozdeľte ho na dve časti. Prvú odložte do mrazničky a druhú vyvaľkajte na veľkosť tortovej alebo koláčovej formy. Nezabudnite cesto potiahnuť aj na okraje. Potom naň natrite jahodový, alebo iný ovocný džem a rozotrite ho po celej ploche koláča. Džem by mal mať hrúbku aspoň 1 cm, pokojne môže byť aj viac. Vyberte z mrazničky cesto a nastrúhajte ho na vrch koláča. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 25 minút. Hotový koláčik nechajte mierne vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x