Ako správne variť ryžu

Loading...
(3.4 / 5)

Viete si predstaviť život bez prílohy ako je ryža? Hodí sa takmer ku všetkému, môžete ju pripraviť naslano, nasladko, obsahuje až 80% komplexných sacharidov a je nealergénna, čo znamená, že ju môžu pokojne konzumovať aj menšie deti. Je výborná pri diéte a aj ak máte žalúdočné problémy a držíte pôst. Viete ale, ako ju uvariť tak, aby chutila každému?

Budeme potrebovať

200 gramov ryže

400 ml vriacej vody

1/2 lyžičky soli

40 gramov masla

Postup:

Najskôr si ryžu dobre prepláchneme. V tomto kroku buďte naozaj precízny, a prepláchnite ju najlepšie viackrát, až kým nie je voda úplne čistá. Ryžu zalejeme vodou a prekryjeme papierovou utierkou a necháme aspoň dve hodiny namočenú. Tento krok preto urobte napríklad už večer, aby ste ju ráno mali pripravenú na varenie.

Ryžu opäť prepláchneme a dáme do hrnca, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vriacej vody. Ryžu privedieme do varu a varíme asi 3 minúty. V tomto kroku pridáme soľ a maslo. Hrniec zakryjeme, odstavíme z plameňa a necháme asi 30 minút dôjsť. Dobrú chuť.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x