Ako na mäkké medovníky

(5 / 5)

Aj vám sa stalo, že keď ste na Vianoce piekli medovníky, najskôr boli krásne mäkké, no po pár dňoch stvrdli na kameň? V každej rodine sú na mäkké medovníčky iné triky a my sme zozbierali tie najlepšie a hlavne, rokmi overené. Máte vlastné tipy, ktoré sa tu neobjavili? Napíšte nám ich do komentárov.

Foto: needpix
  • Do krabice, kde ich máte uložené dajte kúsok prekrojeného jablka.
  • Stačí ich vložiť do dózy s krajcom chleba, pečivo funguje lepšie ako jabĺčko.
  • Keď ich budete piecť krátko 8-10 minút, nestvrdnú.
  • Vajíčkom potrieť až po upečení. Len tenkou vrstvou.
  • Pozor na hrúbku cesta. Malo by byť rovnomerne vyvaľkané a netreba ich robiť veľmi hrubé.
  • Vždy ich uchovávajte v dóze, ktorá sa dá dobre uzavrieť.
  • Ak sa vám nedarí ani s týmito trikmi, natrite ich lekvárom a pospájajte tvary, prípadne ich namočte do čokolády.
  • Druhá možnosť je, že ich použijete ako drobenku do iných koláčov, napríklad do nepečených ako spodnú vrstvu.
  • Ešte jeden skvelý tip na záver. Skúste ich len krátko zo spodnej strany namočiť do rumu alebo amareta a uložiť do dózy. Tu však pozor na deti, ktoré medovníky samozrejme milujú.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x