5 výborných receptov na kuracie stehná

(1 / 5)

Kuracie mäso môžete pripraviť na mnoho spôsobov a čo je najlepšie, využiť môžete pri jednotlivých receptoch rôzne časti. Do polievky krídla a vnútornosti, ako hlavný chod prsia alebo stehná a na grilovačku oboje. Ukážeme vám pár receptov, ako pripraviť kuracie stehná tak, aby neboli suché a aby chutili celej vaše rodine.

Pečené kuracie prsia s ryžou a zeleninou

Budeme potrebovať:

800 g kuracích stehien

200 g mrazenej zeleniny podľa vlastného výberu

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

150 g ryže

1 polievková lyžica pretlaku

2 bobkové listy

1 polievková lyžica rastlinného oleja

350 ml vody

soľ na chuť

čierne korenie na chuť

tvrdý syr

Postup:

Stehná poriadne umyte, vysušte a pridajte soľ a korenie. Do umytej a pripravenej ryže pridajte zeleninovú zmes, cibuľu a cesnak. Ryžu so zeleninou rozmiestnite na na plech. Nato poukladajte kuracie stehná spolu s bobkovými listami. Pridajte koreniny podľa vlastnej chuti. Paradajkový pretlak zmiešajte s horúcou vodou a soľou a polejte ryžu s kuraťom. Vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte kým mäso nie je dozlatista upečené. Pred podávaním posypte nastrúhaným syrom.

Kuracie stehná na ryži

Budeme potrebovať:

8 ks kuracích stehien

2 mrkvy

2 cibule

1 plechovka kukurice

150 g ryže

500 ml bujónu

soľ na chuť

čierne korenie a paprika na chuť

olej

Postup:

V hrnci si upražte najemno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridajte ryžu a kukuricu. Upraženú zmes preneste na plech a zalejte bujónom. Navrch poukladajte kuracie stehná a jemne posypte soľou, čiernym korením a paprikou. Vložte do rúry a pečte približne 60 minút pri teplote 200 stupňov.

Kuracie stehná v smotanovej omáčke

Budeme potrebovať:

6 ks kuracích stehien

1 lyžička čierneho korenia

170 ml smotany na varenie

40 ml slnečnicového oleja

soľ na chuť

kôpor a petržlen podľa chuti

Postup:

Zmiešajte smotanu spolu s koreninami a nechajte v nej kuracie stehná marinovať. Mäso upražte z oboch strán kým nemá kôrku a nie je vo vnútri mäkké a poddajné, no nie celkom urobené. Samostatne premiešajte smotanu s korením a omáčku dajte variť. Pridajte kuracie stehná a varte kým nebude mäso hotové.

Kuracie stehná so sójovo-medovou omáčkou

Budeme potrebovať:

0,5 kg kuracích stehien

6 polievkových lyžíc sójovej omáčky

4 polievkové lyžice kečupu

2 polievkové lyžice medu

2 polievkové lyžice horčice

4 strúčiky cesnaku

soľ na chuť

čierne korenie na chuť

Postup:

Zmiešajte ingrediencie na marinádu (kečup, med, horčica, sójovú omáčku, mletý cesnak, soľ a korenie). Do marinády pridajte kuracie stehná a nechajte marinovať približne 15 minút. Mäso grilujte na miernom ohni a pretáčajte. Podávajte s ryžou alebo zeleninovým šalátom.

Kuracie stehná na grécky spôsob

Budeme potrebovať:

1 biely jogurt

2 kg kuracích stehien

1 citrón

2 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice olivového oleja

sušené oregano

soľ

čierne korenie

paprika

petržlen

Postup:

Ako prvé si pripravte marinádu. Zmiešajte jogurt, olivový olej, cesnak, oregano, soľ a korenie. Pridajte citrónovú kôru a šťavu z polovice citróna. Dobre premiešajte a na dochutenie pridajte petržlenovú vňať. Kuracie stehná zmiešajte s marinádou a nechajte stáť v chlade približne pol hodinu. Ďalej postupujte, ako je pre vás najlepšie. Kuracie stehná môžete grilovať alebo piecť v rúre. Ak zvolíte pečenie v rúre, pečte pri teplote 190 stupňov po dobu 45 minút. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x