5 TOP receptov na fantastické šaláty z pekinskej kapusty

Loading...
(2.3 / 5)

Je zdravá, pomerne ľahko stráviteľná a pritom účinne prečisťuje črevá a tráviaci trakt. Pekinská kapusta je jednou z najpraktickejších druhov zeleniny, pretože sa z nej dá vykúzliť prakticky čokoľvek a čo sa šalátov týka, tak jej možnosti sú doslova neobmedzené.

Šalát z pekinskej kapusty s čiernou rascou

Budete potrebovať:

200g pekinskej kapusty

1 mrkvu

30g strúhaného tvrdého syra

3 PL olivového oleja

1 ČL šťavy z granátového jablka

čiernu rascu podľa chuti

soľ podľa chuti

Kapustu nakrájajte na pásiky a dajte ju do misky. Na jemnom strúhadle k nej postrúhajte mrkvu, tvrdý syr a prisypte čiernu rascu podľa chuti. Nezabudnite na soľ. Zvyšok šalátu dochuťte olivovým olejom a zalejte šťavou z granátového jabĺčka. Pokojne môžete použiť aj zrniečka, ak vám nevadí ich chrumkavosť. Všetko premiešajte a nechajte zachladiť.

Pekinský šalát s pomarančmi

Budete potrebovať:

1 hlavu pekinskej kapusty

2 väčšie pomaranče

1 ČL citrónovej šťavy

1 ČL jablčného octu

tekvicového semienka podľa chuti

Pekinskú kapustu nakrájajte na plátky, ošúpané pomaranče takisto. Pridajte tekvicové semienka a rukami šalát dobre premiešajte. Polejte ho citrónovou šťavou a jablčným octom a nechajte zachladiť.

Šunkovo-kurací šalát z pekinskej kapusty

Budete potrebovať:

1 hlavu pekinskej kapusty

300g šunky

100g vlašských orechov

150g tvrdého syra

200g baby karotiek

4 vajíčka

300g kuracích pŕs

½ plechovky konzervovaného ananásu

zelená cibuľka podľa chuti

soľ podľa chuti

majonéza podľa chuti

Kapustu nakrájajte na plátky, čím tenšie, tým chutnejšie. Šunku nakrájajte takisto na plátky alebo na menšie kocky. Vlašské orechy trochu podrvte a osmažte ich na trochu oleja, pridajte do šalátu. Vajcia si uvarte natvrdo a potom ich spolu so syrom postrúhajte na hrubšom strúhadle. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky a osmažte na oleji len so soľou. Ananás nakrájajte zas na menšie kúsky, aby ich v šaláte bolo cítiť. Pridajte na krúžky nakrájanú cibuľku, majonézu a soľ a všetko spolu dôkladne premiešajte. Nechajte zachladiť a podávajte.

Kurací šalát z pekinskej kapusty s krutónmi

Budete potrebovať:

1 hlavu pekinskej kapusty

1 kuracie prsia

1 cibuľu

1 plechovku konzervovanej kukurice

1-2 vetvičky petržlenovej vňate

olivový olej alebo majonézu podľa chuti

citrónovú šťavu alebo balsamico podľa chuti

opečené krutóny zo starého chleba podľa chuti

soľ, oregano a čierne korenie podľa chuti

Kapustu nakrájajte na pásiky, kuracie prsia osmažte na oleji s trochou korenia a soli. Cibuľu a petržlen nakrájajte na drobno a všetko zmiešajte vo veľkej mise. Potom pridajte kukuricu zliatu z nálevu a opečené krutóny. Na záver pridajte soľ, korenie a oregano a šalát polejte olivovým olejom a balsamicom alebo pridajte majonézu a trochu citrónovej sťavy.

Svieži pekinský šalát s uhorkami

Budete potrebovať:

450-500g pekinskej kapusty

250g šalátových uhoriek

soľ podľa chuti

30ml olivového oleja

1 ČL citrónovej šťavy

petržlenová vňať podľa chuti

Kapustu nakrájajte na pásiky, uhorku očistite a nakrájajte na polkrúžky. Pridajte nadrobno nakrájaný petržlen, osoľte a polejte olejom a citrónovou šťavou. Dobre premiešajte a nechajte zachladiť. Tento letný svieži šalát vás nenechá horúcimi ani v tých najteplejších letných dňoch a je fantastický aj pri diétach!

zdroj titulnej fotky: wikimedia/pixabay, takprosto.cc (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x