5 tipov na na recepty s hubami

Loading...
(2 / 5)

Počasie tento rok hubám prialo a teda je ich viac než dosť. Okrem veľmi rýchlej a obľúbenej praženice s hubami existuje omnoho viac receptov ako túto surovinu pripraviť. Máme pre vás 5 receptov na výborné jedlá z húb. Ak ste si teda v košíku priniesli nejaké domov a uvažujete, čo z nich pripraviť, možno vás oslovia práve tieto recepty.

Zapečené huby

Budeme potrebovať:

400 g húb

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

150 ml kuracieho vývaru

600 g zemiakov

150 ml smotany na varenie

40 g parmezánu

30 g masla

soľ

korenie

muškátový oriešok

Postup:

Nakrájajte huby na malé kúsky, cibuľu na malé kocky a zemiaky na plátky. Cesnak si buď nakrájajte na malé plátky alebo prejdite lisom. Omáčku pripravíte zmiešaním cibule, cesnaku, smotany a vývaru. Po zmiešaní pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok. Plech vymastite maslom, položte vrstvu zemiakov, polejte omáčkou, posypte hubami a opäť dajte zemiaky. Takto opakujte kým nenaplníte plech. Vrch posypte syrom. Pečte 40-45 minút pri teplote 180 stupňov.

Krémová polievka

Budeme potrebovať:

600 ml kuracieho vývaru

500 g šampiónov

2 cibule

2 polievkové lyžice múky

1 polievková lyžica rastlinného oleja

30 g masla

200 ml smotany na varenie

soľ

červená mletá paprika

Postup:

Nakrájané hríby a cibuľu smažte na panvici. upraženú zmes rozmixujte v mixéri spolu s tretinou vývaru a šľahajte dovtedy kým nevznikne pena. Varte v hrnci na malom ohni spolu s maslom pár minút. Nalejte zvyšky smotany, vývaru a priveďte do varu. Varte 5 minút. Podávajte zdobené zelenými bylinkami alebo parmezánom.

Pečené huby s mozarellou

Budeme potrebovať:

800 g húb

2 ks šalotky

30 g masla

2 strúčiky cesnaku

1 rozmarín

250 g mozarelly

40 g parmezánu

Postup:

Huby si predsmažte a následne ich poukladajte do pekáča. Šalotku nakrájajte na plátky spolu s cesnakom a poukladajte na huby. Mozarellu tiež nakrájajte na plátky a poukladajte navrch. Pečte približne 15 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypte parmezánom a rozmarínom. Podávať môžete so zeleninovým šalátom alebo cesnakovým dressingom.

Dusené huby

Budeme potrebovať:

500 g kuriatok

2 polievkové lyžice olivového oleja

3 zelené jablká

1 polievková lyžica múky

0,5 l hubového vývaru

120 g kyslej smotany

soľ na chuť

červená paprika na chuť

Postup:

Kuriatkam oddeľte klobúk od hlúbika. Hlúbik pokrájajte na menšie krúžky a dajte spolu smažiť. Nechajte dusiť a neodlievajte šťavu. Nakrájané jablká pridajte k hubám a pražte ďalších 15-20 minút. Pridajte studený hubový vývar a priveďte do varu. Pridajte kyslú smotanu, múku, soľ, korenie a papriku. Nechajte to poriadne prevariť a môžete podávať.

Hubová omeleta

Budeme potrebovať:

350 g čerstvých húb

3-4 vajcia

40 g parmezánu

50 ml mlieka

soľ na chuť

korenie na chuť

Postup:

Huby si nakrájajte a dajte ich smažiť. Nalejte polovicu mlieka a nechajte opekať približne 4 minúty. Pridajte vajíčka zmiešané so zvyškom mlieka. Následne pridajte soľ, korenie a papriku. Varte asi 6 minút. Hotovú omeletu posypte parmezánom. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x