3 úžasné recepty s karfiolom od Jamieho Olivera

Loading...
(0 / 5)

Určite každý veľmi dobre pozná známeho zahraničného kuchára Jamieho Olivera. Jeho meno je doslova synonymum slova kuchyňa. Jeho recepty sú známe svojou extravaganciou a tiež miernym experimentovaním. V poslednej dobe je z neho veľký zástanca zdravého stravovania a preto aj jeho recepty, ktoré vám teraz ukážeme budú veľmi ľahké a zdravé. V hlavnej úlohe bude karfiol.

Karfiol s cesnakom, paradajkami a paprikou

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KVINNEHELSE I FOKUS🌱 (@kvinnehelseifokus) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg karfiolu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice suchého bieleho vína
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 400 ml konzervovaných paradajok
  • tymián
  • citrónovú kôru a šťavu
  • morskú soľ
  • olivový olej
  • čierne mleté korenie

Postup:

  • Ošúpte a prepasírujte cesnak, ku ktorému následne pridajte tymián a červenú papriku. Premiešajte, pridajte olivový olej a nechajte odstáť. Kôru z citróna vložte do samostatnej malej misky.
  • Z karfiolu odstráňte hrubé a tvrdé časti. Dôležité je aby celá hlavička karfiolu zostala pokope. Následne na ňu naneste pripravenú cesnakovú zmes,  konzervované paradajky a citrónovú šťavu. Karfiol pečte približne 1 hodinu a 20 minút.
  • Po pečení vyberte karfiol, pridajte zvyšok tymiánu, citrónovú kôru a pečte ďalších 10 minút. Hotový a upečený karfiol polejte zľahka olivovým olejom a posypte petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Karfiol s koriandrom a mandľami

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victor Longon (@victorlongon) on

Budeme potrebovať:

  • 1 karfiol
  • citrónovú kôru
  • 1 lyžicu masla
  • štipka chilli
  • hrsť rozdrvených mandlí
  • 2 lyžičky koriandru
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

  • V tomto recepte sa na začiatku karfiol predvarí v slanej vode. Bude stačiť aj pár minút. Hotový karfiol preceďte a uložte do misky na pečenie.
  • V samostatnej miske zmiešajte chilli, soľ, čierne korenie, olivový olej, maslo a mandle. Hotovou marinádou polejte karfiol a poriadne ho premiešajte.
  • Keď je karfiol pripravený na pečenie môžete ho posypať citrónovou kôrou, koriandrom a môžete piecť. Pečte 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Karfiol s ančovičkami a šafránom vo vínnej omáčke

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Budeme potrebovať:

  • 1 karfiol
  • 3 menšie červené cibuľky
  • 6 sardel v oleji
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 6 väčších olív
  • 500 ml bieleho vína
  • štipku šafránu
  • olivový olej

Postup:

  • Cibuľu si nakrájajte na prúžky a nechajte ju spolu so sardelami a lyžicou oleja smažiť. Po pár minútach smaženia pridajte cesnak spolu s olivami. Varte približne 2-3 minúty a následne pridajte biele víno, šafrán a iné koreniny podľa vlastného výberu.
  • Keď je omáčka hotová môžete pripraviť samotný karfiol. Poriadne ho umyte, odstráňte listy a hrubé časti a nechajte ho na panvici. Pred pečením ho polejte pripravenou omáčkou a nechajte piecť hodinu a pol pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť!

takprosto.cc

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x