Vianočná orechová bábovka

Loading...
(0 / 5)

Vanilka, škorica, lieskovce a teplé cesto – kombinácia na zbláznenie, najmä ak máte v hlave fixnú predstavu toho, ako by mali tradičné Vianoce vyzerať. S touto orieškovou bábovkou sa vám bude žiť ľahšie a krajšie nielen cez sviatky, ale aj kedykoľvek počas roka. Dokonalý koláč s veľkým „K“.

Budete potrebovať:

225g masla

100g práškového cukru

100g hnedého cukru

1 balíček vanilkového cukru

4 vajcia

225g polohrubej múky

100g lieskových orieškov

1 ČL škorice

1 ½ ČL prášku do pečiva

štipka soli

100g sušeného mlieka

práškový cukor na posýpku

pár rozdrvených maslových sušienok na posýpku

Postup prípravy:

Oriešky najprv opečte na suchej panvici, aby pustili chuť a vôňu. V hlbokej miske si zmiešajte maslo izbovej teploty, hnedý, práškový aj vanilkový cukor a vymiešajte všetko do hladka. Potom pridajte celé vajíčka a šľahajte. V druhej miske si dôkladne zmiešajte zasa suché zložky – múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a opečené lieskovce rozdrvené na menšie kúsky. Pridajte jednu zmes k druhej a vymiešajte cesto.

Bábovkovú formu vymažte maslom a vysypte ju rozdrvenými kúskami sušienok. Potom do formy vylejte cesto a pečte ho v rúre vyhriatej na 170 stupňov 50-60 minút. Po vybratí nechajte formu ochladiť, no len chvíľku, aby vám v nej koláč nestvrdol. Po niekoľkých minútach po nej opatrne poklepte a koláč vyberte. Posypte ho práškovým cukrom a podávajte teplé. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram

Chutil ti tento recept?

komentárov

x