Či už čakáte návštevu, alebo vás prepadla mlsná, tento rýchly recept je ideálna voľba, ak ste v časovej tiesni. Okrem toho, k príprave tejto chuťovky, nebudete musieť zapínať ani rúru.
1 balíček dlhých piškót (200g)
2 balíčky čokoládového pudingu
800 ml mlieka
100 g masla
5 PL kryštálového cukru
100-150 ml kávy
200 ml smotany na šľahanie
Zalejeme si kávu, či už instantnú, alebo zrnkovú. Samozrejme ak zrnkovú, tak kávu precedíme. Puding si pripravíme podľa návodu s pridaním cukru a mlieka. Puding necháme trocha vychladnúť a primiešame maslo. Smotanu na šľahanie vymiešame na tuhú penu.
Piškóty ponamáčame vo vychladnutej káve a časť z nich navrstvíme na spodok formy. Na piškóty navrstvíme náš čokoládový krém a naň vrstvu šľahačky. Znova položíme vrstvu piškót a celkový proces opakujeme, kým sa nám neminú prísady s tým, že poslednú vrstvu by mala tvoriť šľahačka. Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke na 2-3 hodiny, no najlepšie na celú noc. Dobrú chuť.
Lucia M.